Regels OBK

 

Verenigingen die aangesloten zijn bij de/een Nederlandse biljartbond hebben een vast gemiddelde en dienen het meest actuele, dus het nieuwe gemiddelde, op te geven voor de OBK. ( vermelding van team en vereniging ) Andere verenigingen die competitie spelen dienen de gemiddeldes die opgegeven worden te berekenen op de volgende manier:

Te maken caramboles op basis van 25 beurten. De gemiddeldes opgeven van 1 seizoen/jaar en wel het meest recente seizoen/jaar. Minimaal moeten er 6 wedstrijden door iedere deelnemer in de competitie gespeeld zijn om een vast gemiddelde te kunnen verkrijgen.

Wedstrijdformulieren en berekeningen dienen beschikbaar gesteld te worden indien de wedstrijdleiding hierom vraagt.

Bij de deelnemers van de OBK die geen vast gemiddelde hebben en 20% meer of minder dan hun opgegeven gemiddelde spelen en naar de volgende ronde gaan wordt hun gemiddelde aangepast. Na de 2e ronde krijgen ook deze deelnemers een vast gemiddelde en wel het gemiddelde dat in de eerste 2 rondes gespeeld is met een minimum van 0,4.

Omdat het kan voorkomen dat sommige spelers na het maken van het programma nog een competitie wedstrijd moeten spelen kan er bij die spelers een kleine afwijking in de te maken caramboles ontstaan.

Deze eventuele afwijking zal niet meer worden doorgevoerd in de te maken caramboles voor het Overloons Biljartkampioenschap.

Bij alle discussies, interpretaties en/of meningsverschillen omtrent de te maken caramboles tijdens de OBK heeft de wedstrijdleiding altijd het laatste woord.

 

Wij wensen alle deelnemers veel succes en bovenal een gezellig toernooi!

 

Met vriendelijke groet,

 de wedstrijdleiding